Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Mr Tourette & jag

Från uteliggare och hemlös till firad föreläsare och författare.

En Speaker Performance i 97 olika versioner. Föredraget ges i allt från stora konsertsalar med fruktfat på scenkanten till små fuktiga klassrum med suddgummi på bordskanten.

 

 

Pelle Sandstrak berättar och gestaltar om de människor och kollegor som såg hans personlighet, som inkluderade honom i gemensamheten som inte bara såg på honom som en diagnos. Detta gav både framgång och eftertanke om vad som är normalt -  hur bemöta det ovanliga, vem är vanlig, vem tror sig vara normal?

Med hjälp en egen vilja och andra människors positiva stördhet (iStörd) fick Pelle en positiv självbild och stor framgång professionellt som privat. Här gestaltar och berättar han med absurd humor och gravt allvar om sina erfarenheter som kommer ge dig en oslipat stördhet att släppa det ingrodda vanlighetstänket med.

”Från uteliggare till inneliggare”

 Pelle Sandstrak s föredrag liknar inget annat – ett annorlunda  Stand Up föredrag med komik, pedagogik och tragik.

År av magiska ritual och tics fick plötsligt ett namn och en ny möjlighet. Pelle var nersmutsad, utanför samhället, sov i bilar, en loser. Vägen vidare, till insidan av samhället, kantades av motgångar som sakteligen förvandlades till framgångar. Tack vare egen touretteenergi och andras totalempati.  

I sina föredrag som innehåller stora portioner absurd och fysisk humor, men med ett innehåll som får de flesta att häpna, fokuserar framför allt Pelle på de människor som trodde på honom och gav honom en självbild genom att bete sig störd plus och våga göra fel.

  
”Lägg undan Iphonen ta fram Istördheten”

Det handlar om komik, om rädsla, sorg, ilska, det handlar framför allt om att inte skuldbelägga människor utan hylla de som ser personligheten inte bara ett problem. 

”Jag är en handlesresande med Istördhet och hoppet som vara. Jag hoppas utrota vanlighetsfascisimen ersätta den med värdighetstaktiken. Att umgås med varandra, fika med öppenhet och fantasifullhet, och närvaro - tillåta sig må dåligt, det är lov, inte straffbart. Den högljudda samtida ytliga må bra mentaliteten ger jag inte mycket för.”

Föredraget finns i olika versioner, från 30 minuter till 6 timmar. Tiden kan själv anpassas beroende på uppdragsgivarens önskemål.

Snittider:

Mr.Tourette - För Ovanlighetens Skull. 1.0 Classic  -  från uteliggare till inneliggare, så frisk du vill bli? ca 1,5 timmar

Mr.Tourette  – För Ovanlighetens Skull 2.0 - livet tillbaka, hur blir man så frisk man vill bli? ca 2,5 timmar, inkl highlights från 1.0

Mr Tourette All Inclusive – heldag med workshops  5-6 timmar

Mr.Tourette Unplugged – stand up pedagogic teaser 30minuter till 1 timme

Talar på svenska, engelska, norska, tysk-engelska. För bokning, frågor eller bara mer info; tveka inte att kontakta Pelle.

"Pelle Sandstraks föredrag liknar en rockkonsert, det svänger lågt och högt, smärtsamt och roligt"

Sveriges Radio P4

"Pelle Sandstrak är oavbrutet överraskande att uppleva - drastisk, fruktansvärt rolig, plastisk som få...han uppmanar oss alla att bli mer seende, tillåtande, mer uppmärksamma...det är storartat!


Linda Zachrisson, fd konstnärlig ledare Stockholm Stadsteater


 

Don´t you ever miss the once in a lifetime opportunity to hear this dynamic and engaging speaker


TSA Canada