Föreläsningar med Pelle Sandstrak

Mr Tourette – För Ovanlighetens Skull

År av magiska ritualer och tics i alla dess slag fick plötsligt ett namn. Vilket gav upphov till oanade möjligheter.

Pelle var nedsmutsad, utanför samhället, sov i bilar, en loser. Vägen vidare, till insidan av samhället kantades av motgångar som sakteligen förvandlades till framgångar. Mycket tack vare egen ”touretteenergi” samt några människors starka och varma empati.

Detta är Pelle Sandstraks nya och annorlunda stand up föreläsning med pedagogik, komik och tragik. Från uteliggare i Norge på 80-talet till inneliggare i Sverige 30 år senare.

Därför ska du boka föreläsningen:

  • Pelle hjälper oss att förstå att vi istället för att bli provocerade av ”den hopplösa” eller ”det onormala” kan se vinster med impulsivitet, styrkan i ”stördhet” och att vi oftare borde plocka fram de sidorna hos oss själva.
  • Pelle Sandstrak berättar och gestaltar de människor som såg honom som en tillgång, inte som en belastning, som gav honom en självbild genom att våga göra fel och bete sig ostört. Föreläsningen är en hyllning till den positiva ovanligheten hos människan.
  • Det är en varm och öppenhjärtlig berättelse som stärker och inspirerar.

Gör en förfrågan

Mr Tourette - Så Frisk Som Du Vill Bli? (Mr Tourette 2.0)

Upplev Pelle Sandstraks gripande föreläsning ”Mr Tourette – Så Frisk Som Du Vill Bli” (Mr Tourette 2.0). Även om denna presentation fungerar som en uppföljning till hans tidigare föreläsningar, står den stark på egen hand och kan bokas separat. Denna inspirerande session tar dig med på en resa genom Pelles liv, från tiden som uteliggare till hans återintegrering i samhället.

I denna föreläsning får du:

  • Följ Pelles resa från att kämpa med sina personliga demoner till att finna stöd och framgång i samhället.
  • Utforska Pelles värld av tics och tvångsritualer, och hur detta har format hans interaktioner och personliga tillväxt.
  • Upptäck hur misstag kan förvandlas till framgång och hur denna resa kan inspirera personlig och professionell utveckling.

Att boka ”Mr Tourette – Så Frisk Som Du Vill Bli” innebär att din organisation får en djupgående och inspirerande inblick i en människas unika resa. Denna föreläsning är idealisk för alla som söker insikter i mångfald, personlig utveckling och att övervinna hinder. Låt Pelle Sandstraks historia berika och inspirera ditt team, oavsett om de är bekanta med hans tidigare arbete eller ej.

Gör en förfrågan

Saliga är de ovanliga

Vågar du utmana dina egna tankar om vad som är normalt, ja, vem tror sig vara normal? Hur positivt störd är du – egentligen? Hur kan vi se alla människor och deras förmågor utanför den invanda normen? Hur kan vi bemöta det ovanliga, ja, vem tror sig vara vanlig? Med hjälp av egen tourette-energi och andra människors positiva stördhet (iStörd) fick Pelle en positivt självbild.

I den här föreläsningen gestaltar Pelle Sandstrak med absurd humor och gravt allvar sina egna erfarenheter från uteliggare till inneliggare, från samhällets botten till att bli så normal som han vill bli.

Ta del av:

  • Möjligheten att djupdyka i frågan om samhälleliga normer, vilket leder till en reflektion över din egen syn på vad som anses vara ”normalt”.
  • Pelle Sandstraks personliga resa erbjuder dig inspiration och insikter för att utveckla en positiv självbild, även när du befinner dig utanför etablerade normer.
  • Få konkreta verktyg och metoder för att bemöta människor på ett inkluderande sätt, särskilt värdefullt för dig som arbetar inom sektorer som skola, vård och ledarskap.

Denna föreläsning erbjuder ett djupgående fokus på bemötande, samt ger värdefulla insidertips anpassade för sektorer som skola, vård och ledare, idealisk för alla som arbetar med människor.

Gör en förfrågan